Termeni și condiții de utilizare

1.Generalitati
Termenii si conditiile generale se vor aplica tuturor vanzarilor de bunuri si servicii de catre vanzator prin intermediul magazinului virtual www.lombostat.ro catre Cumparator si pot fi modificate numai cu acordul expres scris al ambelor parti. 


Pe parcursul citirii acestui document veti intalni urmatorii termeni:

  •                   Cumparator - persoana, firma, companie sau alta entitate juridica ce emite o Comanda.
  •                   Vanzator -  INTELLISENSE SRL cu sediul social in Oradea, Jud Bihor, inregistrata la registrul comertului cu numarul J5/972/2016, CUI  RO36065671
  •                   Bunuri si Servicii - orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului.
  •                   Comanda - un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Vanzatorul este de acord sa livreze Bunurile si Serviciile si Cumparatorul este de acord sa primeasca aceste Bunuri si Servicii si sa faca plata acestora.
  •                   Contract - o Comanda confirmata de catre Vanzator telefonic.
  •                   Drepturi de proprietate Intelectuala - toate drepturile imateriale cum ar fi know-how, dreptul de autor si drepturi in natura de autor, drepturile de baza de date, drepturi de proiectare, drepturi de model, patente, marci inregistrate si inregistrari ale numelor de domenii pentru oricare din cele de mai sus.
  •                   Specificatii - toate specificatiile si/sau descrierile Bunurilor si Serviciilor asa cum sunt precizate in Comanda.


2.Termeni Contractuali
Prin lansarea unei comenzi electronice sau telefonice pe site-ul anterior mentionat, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile.
Comanda va fi compusa din urmatoarele documente, in ordinea importantei:

  1.                Comanda (impreuna cu mentiunile clare asupra datelor de livrare si facturare) si conditiile sale specifice
  2.                Specificatiile Cumparatorului (acolo unde este cazul)
  3.                Termeni si conditii


Daca Vanzatorul confirma comanda, acest lucru va implica o acceptare completa a termenilor Comenzii. Acceptarea comenzii de catre Vanzator se considera finalizata atunci cand exista o confirmare verbala (telefonica) din partea Vanzatorului catre Cumparator, fara a necesita o confirmare de primire din partea acestuia. Vanzatorul nu considera in nici un moment o comanda neconfirmata ca avand valoarea unui Contract. Prezentul Contract intra in vigoare la confirmarea Comenzii de catre Vanzator. Confirmarea se face exclusiv telefonic. Termenii si conditiile generale de vanzare vor sta la baza Contractului astfel incheiat, in completarea acestora fiind Certificatul de Garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia.

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a refuza si de a anula oricand comenzi de la clienti fara a furniza un motiv. In acest caz, cumparatorul va fi informat telefonic sau pe email.

3.Obligatii Vanzator
Vanzatorul isi va utiliza cunostintele sale profesionale si tehnice pentru a atinge rezultatul stipulat in Comanda si va livra Bunurile si Serviciile care indeplinesc cerintele, nevoile si specificatiile Cumparatorului;

Informatiile prezentate pe site-urile vanzatorului, au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. De asemenea, din considerente legate de spatiu si coerenta structurii informatiei, descrierile produselor pot fi incomplete insa vanzatorul face eforturi de a prezenta informatiile cele mai relevante, pentru ca produsul sa fie utilizat in parametrii pentru care a fost achizitionat;

Comunicarea cu magazinul - se poate face prin interactiunea cu acesta, postarea opiniilor vizavi de produse sau comunicarea prin adresele mentionate la sectiunea "contact". Vor fi excluse din site sau ignorate, pareri sau adresari ce contin injurii sau un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta. 

Vanzatorul garanteaza ca produsele comercializate pe www.lombostat.ro  - Magazin de Echipamente Medicale pot fi returnate in caz de neconformitate.


4.Dreptul de Proprietate Intelectuala
Cumparatorul intelege dreptul de proprietate intelectuala si nu va dezvalui unei terte parti sau va face publice (pe internet sau media), nici una dintre informarile primite de la Vanzator.
Declaram pe propria raspundere ca intreg continutul de pe site-ul www.lombostat.ro – Magazin de Echipamente Medicale, foloseste resurse (imagini de produse, specificatii, video, text etc.) cu acceptul sursei (ex.: producator, furnizor etc.). In cazul in care dintr-o eroare sau din greseala am introdus continut care considerati ca incalca in vreun fel legea copyright-ului sau drepturi de autor, va rugam sa ne contactati sau sa ne scrieti la adresa info@lombostat.ro

5.Politica de confidentialitate
www.lombostat.ro se angajează să nu transmită datele personale ale utilizatorilor site-ului către terți și să le folosească numai în scopul stabilirii contactului cu clienții săi, precum și în scopul informării acestora asupra aspectelor legate de funcționarea site-ului și a ofertelor acestuia. Datele clientilor sunt trasmise firmelor de trasport (curieri autorizati) si/sau firmelor partenere furnizoare ale produselor comandate, in vederea livrarii acestora. Compania va reține datele personale și le va folosi în scopul informării utilizatorilor privind situația contului de pe www.lombostat.ro, privind evoluția și starea comenzilor, precum și în evaluarea produselor și serviciilor oferite. www.lombostat.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletter-ul săptămânal, și poate trimite felicitări, cupoane cadou sau alte mesaje speciale.

www.lombostat.ro nu promovează SPAM-ul. Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site-ul www.lombostat.ro poate opta pentru ștergerea acesteia din baza noastră de date. De asemenea, dacă utilizatorii nu mai doresc să primească newsletter-ul www.lombostat.ro, se pot dezabona utilizând linkul din footer-ul newsletter-ului www.lombostat.ro primit prin email. Când utilizaţi www.lombostat.ro vom folosi cookie-uri pentru a colecta date cu privire la conținutul coșului dumneavoastră de cumpărături și detalii legate de contul dumneavoastră de utilizator. 

6. Termene si Penalitati
In cazul in care nu pot fi respectate termenele de livrare si/sau pornire a Comenzii, Vanzatorul este obligat sa anunte Cumparatorul ca comanda nu poate fi expediata sau termenul estimat de finalizare a livrarii. 
In cazul in care Cumparatorul intarzie din vina sa plata marfurilor in termenul prevazut in factura emisa de Vanzator, este obligat la plata unei penalitati de 0,5% pe zi din suma datorata. 
In cazul in care Vanzatorul primeste informatii eronate legate de facturarea sau livrarea produselor, se va stabili un nou termen de onorare a comenzii.

7.Facturare si Plati
Pretul, modalitatea de plata si termenul de plata sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare. 

8.Riscuri si Responsabilitati
a. Livrare
Vanzatorul poate, dar nu este obligat, sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator.

b. Transport - Ambalare
In afara de cazul in care este agreat de Vanzator si Cumparator diferit, Vanzatorul se descarca de riscurile si responsabilitatile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului. Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare. Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei. 

9.Aceptarea, Returnarea produselor
Acceptarea va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile. Conform legislației în vigoare, renunțarea la cumpărare este aplicabilă doar clienților persoane fizice. Astfel, consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantul că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la incheierea contractului.

Retunarea se face la sediul Vanzatorului in Oradea, jud. Bihor. str BARCAULUI nr. 20 DOAR prin Curier.

Nu se primesc produse retur expediate prin Posta Romana.

Cheltuielile de returnare vor fi suportate de client conform art. 7 din OG nr 130/2000.

Costul de retur este:

Carucioare: intre 70-100 ron in functie de greutatea si volumul coletului.

Alte produse cu greutarea 1-5 kg: intre 25-35 ron.

După recepționarea produsului returnat, contravaloarea mărfii returnate se va plăti în termen de maxim 30 de zile de la data notificării în scris de returnare daca acesta nu a suferit modificari.

În cazurile în care produsele returnate prezintă ambalaje deteriorate sau incomplete, urme de uzură, zgârieturi, lovituri, șocuri electrice, accesorii lipsă, etc ne rezervăm dreptul de a decide acceptarea returului.

Rambursul se face doar prin transfer bancar dupa ce ne este furnizat contul bancar IBAN si banca clientului.

Se rambursează doar valoarea produsului, fără taxele de transport Tur, eventual Retur.

Conform Ordonantei de Urgenta 34/2014 a guvernului Romaniei, articolul 16:

- NU se accepta la returnare niciun produs de tip WC-toaleta, sau produse de igiena intima.

- NU se accepta la retur niciun produs ce intra in contact cu pielea ( orteze, corsete, ham memorie, genunchiere, cotiere, glezniere).


10.Garantii
Toate produsele comercializate de către site-ul nostru beneficiază de condiții de garanție conform legislației în vigoare și politicilor comerciale ale producătorilor. Produsele sunt noi, în ambalajele originale și provin din surse autorizate de fiecare producător în parte. Nu se poate invoca garanția în condițiile utilizării improprii sau incorecte a produsului sau nu a fost deteriorat cu obiecte contondente.

Garanția produselor achiziționate de pe www.lombostat.ro este asigurată de către furnizorii noștri sau de către centrul de service autorizat al producătorului, dupa caz.

Produsele ambalate corespunzător vor fi expediate împreună cu următoarele documente: certificatele de garanție aferente, manualele de utilizare furnizate după caz, de către producător sau de către importator. Trebuie să ne notificați prin email info@lombostat.ro sau la numarul de telefon 0770 136 303, absența oricăruia dintre aceste documente în termen de 48h de la recepționarea produselor, în caz contrar toate acestea considerându-se furnizate.

Dacă produsul achiziționat se dovedeşte a fi defect în perioada garanției și aveți nevoie de ajutor, vă rugăm să contactaţi echipa noastră de Relații Clienți la 0772 281 225. 

11.Transferul proprietatii
Proprietatea asupra Bunurilor si Serviciilor va fi transferate la momentul efectuarii platii din partea Cumparatorului in locatia indicata in comanda (intelegand prin livrare - semnarea de primire a documentului de transport furnizat de curier sau semnarea de primire pe factura fiscala in cazul livrarilor efectuate de personalul Vanzatorului). In cazul livrarii prin curier, acesta este autorizat de catre Vanzator sa permita Cumparatorului deschiderea coletelor inainte de semnare de livrare. 

12.Raspundere
Vanzatorul nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care Cumparatorul sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre Vanzator a oricarei din obligatiile sale conform Comenzii si pentru daune care rezulta din utilizarea Bunurilor si Serviciilor dupa livrare si in special pentru pierderea produselor.

13.Forta Majora
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat. 

14.Legea aplicabila - Jurisdictia
Prezentul contract este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente. 

15.Declinarea responsabilitatii
Vanzatorul nu garanteaza disponibilitatea in stoc a produselor afisate. Valoarea maxima a obligatiilor vanzatorului fata de orice client in cazul nelivrarii sau al livrarii necorespunzatoare a produselor cumparate este valoarea sumelor incasate de vanzator de la respectivul client pentru produsele in cauza. In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date, vanzatorul isi aloca dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca. 

16.Alte prevederi
Partile in contract vor fi considerate contractanti independenti si nici uneia din parti nu i se acorda dreptul sau autoritatea de a asuma sau crea orice obligatie pe seama sau in dauna celeilalte. Termenii si conditiile din acest contract inlocuiesc alte intelegeri anterioare scrise sau verbale, dintre Partile amintite, referitoare la subiectul prezentului Contract si nu pot fi modificate sau schimbate decat prin intelegere scrisa semnata de ambele parti.

 

Rezolvarea disputelor online (directiva europeana)

Conform Regulamentului Parlamentului și Consiliului nr. 524/2013, începând cu 15 februarie 2016, profesioniștii care vând produse sau servicii către consumatori prin intermediul unei platforme on-line (siteuri dedicate și/sau comerț prin e-mail) vor trebui să aducă la cunoștința consumatorilor posibilitatea soluționării on-line a disputelor și modalitatea de accesare a platformei europene privind reclamațiile consumatorilor.

https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.show&lng=RO

Ultima actualizare: 15 Noiembrie 2021